ЦЕНТЪР ЗА ЛИЧНОСТНА ЕФЕКТИВНОСТ

Какво да правим със страховете си - съвети за жени в предаването "Така го правят жените"

Интервю на Симона Пейчева с Ирина Недялкова в предаването на ББТ "Така го правят жените" можете да видите тук.

 

 

Тренинг за реализиране на цели по БНТ

На 6.01.2011 г Българската национална телевизия излъчи интервю на Галя Крайчовска, водещата на рубриката "Ток в павето" в предаването "Денят започва", с психоложката Ирина Недялкова. Затрогнатата темата беше посветена на реализирането на цели и позитивно мислене. Цялото интервю можете да  видите тук.

 

Коментари за курса за възстановяване на зрение

Коментари за курса за възстановяване на зрение :

Румяна Димитрова:
След всяко проведено занятие се чувствах много добре. Тази добра кондиция се запази през цялата седмица на провеждане на курса.
Също така за времето на провеждане на курса нито веднъж не съм имала главоболие.
Благодарение на курса си създадох навици за периодично почистване на очите през деня, при работа. По отношение на степента на късогледство, което имах все още нямам ясно изразен резултат, но очите ми са по-отпочинали и поставихме едно добро начало.
Мая Рашева:
Успях да видя някои от символите на най – долния ред – само за 24 часа работа. Научих много интересни неща и ми беше интересно и забавно. Но сега се чувствам доста уморена J.
Момчил Георгиев:
Курсът ме задоволи, това което очаквах – получих. Самоувереност в това, което правиш за себе си + някои прости техники са достатъчни, за да вървиш напред.
Велка Христова:
Не очаквах тези резултати от курса. Дойдох скептично настроена. Усетих промяна от втория ден и въпреки вътрешната съпротива аз днес видях 3 реда – 3-ти, 4-ти и 5-ти дори в тъмнината.
Благодаря ти, Ира!
Тодорка Иванова Янчева – Драгова:
Пиша тези редове без очила. Това е най – важното доказателство за ползата от курса. Когато един орган се тренира комплексно, той се възстановява.
Ирина работи със сърце и душа и това дава резултати.
Благодаря ти Ирина!
 Татяна Василева:
За първи път посещавам такъв курс. Изумена съм, че с тези методи могат да се постигнат много добри постижения (резултати) за зрението.
Възхищавам се на водещата Ирина, че с такъв хъс ни учи и иска да погледнем света от розовата му страна. Да се радваме на ясни образи и цветове.
Надежда Тодорова Вачева
Усетих, че виждам леко замъглени най – долните два реда в таблицата, по време на курса имаше подобрения и спадове (но понеже не работих достатъчно, позволявайки в четвъртия ден от курса да се преуморя).
На петия ден работих добре и имаше огромен резултат. А сега вече виждам добре целия най – долен ред. Ще се постарая да правя упражненията и тренировките. Аз вече съм човека от бъдещето!!!
С голяма благодарност
Резултати:
Създаване на здравословни навици – пиенето на топла вода с оцет и мед само за 5 дни се отрази изключително благоприятно и на външен вид и на здраве.
Създаване на навика за грижа към самия себе си – отделяне по няколко пъти на ден време само за мен.
Очи – виждам много по – ясно, при носене на очилата със същия диоптър ме боли главата.
 Петко Иванов Гайтанджиев
Усещам очите си по – живи и силни, макар че по – лесно се уморяват очните мускули, имам по – добро зрение. С дясното око само по време на обучението избистрих 3 реда, а с лявото – 2 реда.
Благодарен съм за проведеното обучение, получих това, което съм очаквал!
Любчо Василев Натов
Намаляване от 2-я ден с 0.5 диоптъра, подобрено зрение на 2 реда.
Превъзходно обучение с много добър ръководител. Благодарен съм!
Зоя Тодорова Натова
По- добро виждане с 1 ред от двете разстояния, намаляване на паренето и сълзенето на очите.
Много ми хареса, заради това, че разбрах: няма нищо непоправимо, всичко може да се подобри!
Аглая Иванова Пейчева
Нямах представа какъв резултат ще имам, но още на третия ден установих, че виждам много по – добре. Не само в таблицата за проверка на зрението, а и в реалния живот. Изясних си и някои мои страхове и проблеми.
Много положително. Благодаря за помощта!
 
 
 

Коментари за курс "Нежната сила"

Коментари на участнички в курс Нежната сила на 18 - 20.12.2009 г.  в град Варна
 

Галина Желязкова:
Дойдох с определена доза негативизъм – тръгвам си с желание за нови срещи!

Иванка Тодорова :
Прекрасен курс с много опитен и лъчезарен преподавател!

Анелия Стефанова :
Нещо напълно ново за мен, ще се постарая да продължа да работя над себе си в тази насока и с удоволствие бих участвала и в други курсове!

Инна Димитриева:
Ако имах възможност бих ходила на всички ваши курсове, не само на този, защото Вие – Ирина, НЕВЕРОЯТНА, ПРЕКРАСНА, ДОБРА, КРАСИВА, НЕЖНА И ВСИЧКО НАЙ – ХУБАВО !И МНОГО СЛАДКА!
АЗ ВИ БЛАГОДАРЯ!

Лидия Димитриева:
Този курс е прекрасен, дава самоувереност, сила и любов на жената! 

Мариана Василева:Извлечена е есенцията – предадена по неповторимо увлекателен начин.
Действително нежен курс на обучение.
С благодарност от получените знания и опит!

Нина Василева:
Интересен, за мен е нещо ново, научих доста за себе си и опознавателния процес!

Светлана Йорданова:
Считам, че е много интерес и полезен, особенно за жени като мен, активни,работещи майки, които са отдадени на всичко и на всеки и се раздават изключително, хабим повече енергия и сила за другите, отколкото за себе си!
 

 

 

Отслабваме чрез хипноза

otslabvaneОтказваме вредните навици и отслабваме чрез хипноза

 Вестник "Новинар" 26-05-2010 Аделина Николова

Хипнозата е състояние, в което изпадаме всеки ден, но не го осъзнаваме, твърдят специалистите.
 

Проблемите ни се крият в нарочно забравени случки
Колко по-лесен щеше да бъде животът, ако можехме с магическа пръчка да спрем цигарите, да отслабнем, да не пием алкохол, да се избавим от досадната фобия, която ни пречи, откакто се помним, да бъдем по-смели и уверени в себе си. Колко по-лесно щеше да бъде, ако можехме да променим мирогледа си за нещата, които ни тормозят и ни карат да се въртим в леглото, без да можем да заспим. Колко по-лесно щеше да бъде, ако можехме де се преборим със себе си и да направим това, което искаме от години и което отлагаме ден след ден. Как ще ви се стори, ако някой ви каже, че всичко това е възможно, че може за няколко часа да излекува всяка ваша зависимост и да ви даде нужната воля, за да се справите с всичките си демони. Има хора, които държат „магическата пръчка”. Това са хората, които владеят хипнозата. Хипнотерапията е от онези неща, които предизвикват крайни реакции в хората. Едните казват: ”А-а-а-а, опасно е да ти ровят в главата!”, другите: „Супер, навит съм. Да опитаме!” и третите: ”Мен никой не може да ме хипнотизира!”. Всъщност повечето не знаят какво всъщност е хипнозата и за какво се прилага. За това, че

няма да ви „ровят в главата” без ваше съгласие

и няма да правят с вас каквото си искат, че всеки един може да бъде хипнотизиран и всяка зависимост може да бъде преборена с хипноза, разказва психологът и хипнотерапевт Ирина Недялкова от центъра за професионално и личностно развитие „Интеншън скуул”. Хипнозата е състояние на транс. Съзнанието ви е изключено, приспано, обяснява Недялкова. Това е контролируем транс. Никой не може да накара човек да направи нещо, което не иска. Всичко се извършва по взаимно съгласие. Никой не може да ви внуши да действате по начин, по който не искате. Още повече че когато излезете от транс, помните абсолютно всичко, обяснява психоложката. Хипнозата е състояние, в което изпадаме по десетки пъти на ден, но не осъзнаваме, че сме в транс. Най-добрият пример, който мога да ви дам, е с шофьорите. Те често изпадат в такива състояния и не помнят как са стигнали от едно място до друго, или когато ги попиташ нещо, ти казват „Ох, извинявай, какво каза, че се бях отнесъл”. Това е транс, обяснява специалистката. Тя казва, че хипнотерапевтът работи директно с неосъзнатото в човека. Изследванията са доказали, че използваме около 10% от капацитета на мозъка си. Хипнозата е насочена към останалите проценти. Там са нашите навици, възприятия, мирогледът ни. Именно там е ключето, което може да отключи хубавите неща в нас или пък

да заключи вредните навици

На практика в хипноза осъзнавате онова нещо, което ви кара да постъпвате по определен начин в живота си или да изживяваш определени емоции. Недялкова дава пример от личния си професионален опит. Запознах се с момиче от Пловдив, което имаше проблеми с краката от 4 години. След първия й полов акт, на 16 години, тя започнала да ходи трудно. С годините се обездвижила напълно. Майка й, която е лекарка, я водила на различни доктори. Нищо не й помогнало. Когато говорих с момичето, разбрах, че това е чисто психологически блокаж на крайниците. Под хипноза тя си спомни, че е била сексуално насилвана като дете от близък на семейството, разказва Недялкова. Всъщност точно това била причината, отключила проблема на момичето, след първия й нормален полов акт. Децата често обвиняват себе си за неприятните изживявания, които имат. Те не искат да помнят случилото се и го изтласкват от съзнанието си с всеки изминал ден. Така след години този потискан спомен остава в неосъзнатото, но продължава да определя живота ни, обяснява психоложката. Представете си, че не ви върви с мъжете. Всеки следващ ви зарязва и за всеки следващ вие казвате „поредния несериозен глупак”. Всъщност причината може да не е в мъжете, а във вас. Може да се държите по начин, който да ги отблъсква, без да осъзнавате това. Причината за това ви поведение вероятно се крие в нещо, което ви е случило преди години и е родило липсата на доверие към силния пол. Именно под хипноза специалистът може да намери и да извади този спомен, да промени отношението ви към мъжете.

Нелепо е да правите едно и също и да очаквате различен резултат,

казва Недялкова. Под хипноза могат да се припомнят случки, които сте забравили дотолкова, че дори не предполагате, че съществуват. Хипнотерапевтът може да промени отношението ви към определено събитие, дори може да промени спомена ви за него. Промяната на спомена се прави с изключителното съгласие на клиента, изисква опитен хипнотерапевт и се прави изключително рядко, пояснява специалистката.
Тя прилага новия за страната ни метод за отслабване. Проблемът в момента е много сериозен заради кризата. От една страна, хората са притеснени заради кризата, от друга, тя им служи за оправдание, за да хапват по-често, казва психоложката. По думите й страстната обич към храната се дължи на лесния начин за постигане на удовлетворение и приятната емоция, която изпитваме от химичните вещества, отделяни при храненето. Чувството на задоволство не се постига само чрез храненето. Подобно нещо изпитваме и когато свършим нещо, някаква работа или създадем нещо и то ни харесва. Сходна е и емоцията, която усещаме, когато се движим или спортуваме. Само че храната е много по-достъпна и много по-бързо ни доставя това усещане, разказва психоложката. Още по-сериозният проблем е, че както при всяка зависимост, така и при храната, необходимото количество се увеличава. Тоест с времето се нуждаем от все повече храна, за да усетим онова задоволство, заради което прекаляваме с храната. Така е при всички видове зависимости. Така са и пушачите, които с времето увеличават броя на цигарите и алкохолиците, които надигат все повече чашки. Чрез хипнозата

може да се внуши нормално отношение към храната.

Някои хора си мислят, че не могат да се нахранят само когато към гозбата има завидно количество хляб, други мислят, че не могат да се нахранят с плодове или зеленчуци. Чрез хипнозата това може да се промени, уверява Недялкова. Може да се внуши отвращение към определени, вредни за здравето на човека храни. Така се действа и при отказването от алкохола или цигарите. Внушават на клиента, че само при мириса на алкохол му се повдига. Още на третия-четвъртия сеанс се поднася памуче, напоено с алкохол, към носа на човека и се вижда как той се отвращава, разказва психоложката. Освен самото внушаване на нормално и здравословно отношение към храната се прави и анализ на причините, довели до прекаляването с храна.
Ако решите да изпробвате метода, се обърнете към професионалист, съветва Недялкова. Има Българска асоциация по хипноза и работата на всеки неин член се следи.

 

 
Страница 1 от 2

Обучения

Начало Отзиви за нас